Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Να ΜΗΝ ξεχάσω…. Τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ εκτός Πειραιά για μια ακόμη χρονιά



Πόσα χρόνια θα περάσουν για να επιστρέψουν τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ στον Πειραιά; Για ποιο λόγο έφυγε η μεγαλύτερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση του πλανήτη από τον πόλη μας; Υπάρχουν διεκδικήσεις ή μόνο λόγια για την επιστροφή της έκθεσης;

Η δημοτική παράταξη «Πειραιάς Όλοι Μαζί» μέσω του δημοτικού συμβούλου κου Αντώνη Καλογερόγιαννη, όχι μόνο προτείνει, αλλά και συστρατεύεται με όσους επιθυμούν να επιστρέψει η διοργάνωση της έκθεσης στον τόπο που γεννήθηκε και αναδείχθηκε.

Η απομάκρυνση της έκθεσης από την πόλη μας, για ένα ακόμα έτος, αποτελεί συνεχιζόμενο οικονομικό πλήγμα για την ήδη δοκιμαζόμενη Πειραϊκή κοινωνία, από την οικονομική κρίση. Μάλιστα, πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η εν λόγω έκθεση θα αποτελέσει «οικονομική ανάσα 50 εκ. ευρώ στον τουρισμό» …της Αθήνας..Τα νούμερα αυτά δεν είναι τεχνητά, μιας και η συγκεκριμένη έκθεση τυγχάνει ιδιαίτερα υψηλής επισκεψιμότητας της τάξεως των 17.000 επισκεπτών από 90 χώρες, εκ των οποίων οι 10.000, επισκέπτες, θεωρούνται ότι ανήκουν σε υψηλές εισοδηματικές τάξεις.

Στα πλαίσια αυτά, και υπό τις συνεχείς καθυστερήσεις των πολιτικών παρεμβάσεων με ουσία (που μένουν στα λόγια) η δημοτική παράταξη «Πειραιάς Όλοι Μαζί» έχει προτείνει την διεξαγωγή της έκθεσης των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ στην διεκδικούμενη από τον ΟΛΠ έκταση των 72 στρεμμάτων στην περιοχή Παλατάκι. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η εν λόγω διεκδικούμενη από τον ΟΛΠ έκταση έχει εγγραφεί στο κτηματολόγιο του δήμου, ήδη από τη προηγούμενη δημοτική αρχή του κου Φασούλα, ενώ οι προεκλογικές δεσμεύσεις για διεκδικήσεις της παρούσας δημοτικής αρχής του κου Μιχαλολιάκου, ενάμιση χρόνο τώρα, έχουν μείνει στα λόγια.