Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Περήφανοι για τις αθλητικές επιτυχίες των Ελλήνων και «μνημονιακού» τύπου καρατόμηση εθνικών συμβόλων



Μας έκανε περήφανους ο Πειραιώτης Δημήτρης Χονδροκούκης, αθλητής του Ολυμπιακού, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας διασύρεται συστηματικά από την έξωθεν επιβαλλόμενη οικονομική κρίση. Πράγματι αξίζει συγχαρητηρίων ! Και το κατόρθωμα αυτό του Έλληνα αθλητή είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάστηκε και με δεδομένο ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στην πόλη του Πειραιά . Ο συνδυασμός ¨ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» το έχει επισημάνει από την εποχή Φασούλα και έχει προτείνει από το αναπτυξιακό σχέδιο που κατέθεσε για τον Πειραιά,από το 2010, την αναγκαιότητα κατασκευής σταδίου για την άσκηση των αθλητών στίβου.
Όμως δεν μπορούμε να πούμε και το ίδιο για την δημοτική αρχή του κου Μιχαλολιάκου που επέλεξε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που δεχόμαστε παράλληλα και εθνικιστικό πόλεμο να αφαιρέσει, με το πρόσχημα της φθοράς  (αντί να το επισκευάσει), τον «Ήλιο της Βεργίνας» από τη διασταύρωση Βασ. Γεωργίου & Γρ. Λαμπράκη.  Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «….δεν ήξερα ότι πατούσα τον ήλιο της Βεργίνας…».. και για αυτό το ξήλωσε ώστε να τοποθετήσει και εκεί τα αγαπημένα «πράσινα» λουλουδάκια .. Φαίνεται ότι ξεχνάει ότι στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει στο πάτωμα μοκέτα με τα αρχικά του Δήμου Πειραιά, ενώ στην είσοδο του δημαρχείου (πλακόστρωτο) είναι το μεταλλικό σύμβολο του Δήμου Πειραιά, που καθημερινά διαβαίνει.
Περιμένουμε ο Δήμαρχος να κάνει πράξη σύντομα την σκέψη που εξέφρασε στο συμβούλιο για επανατοποθέτηση του εθνικού αυτού συμβόλου, δηλαδή του «Ήλιου της Βεργίνας», και μάλιστα σε πλέον περίοπτη θέση από την προηγούμενη και ίσως και την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου , όπως ο ίδιος δήλωσε.