Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ψωμί, τυρί δεν έχουμε……. «ιπτάμενες γλάστρες» για την όρεξη

Πριν καιρό, ένας “πολιτικός” που υποσχέθηκε «λεφτά υπάρχουν», ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας. Δεν είχε συνειδητοποιήσει την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας ή έκανε ότι δεν την είχε καταλάβει και φερόταν ως μοναδικός κυρίαρχος στην ελληνική πολιτική σκηνή μοιράζοντας χαμόγελα δίκην κινηματογραφικού αστέρα του Hollywood και αγοράζοντας πανάκριβα κινητά στους υπουργούς του (βλ. Γερουλάνος και iphone).

Πριν καιρό, ένας πολιτικός που υποσχέθηκε «οικονομικό νοικοκύρεμα» του υπερχρεωμένου Δήμου Πειραιά, ανέλαβε τη Δημαρχία της πόλης μας. Δεν είχε συνειδητοποιήσει τη δεινή κατάσταση στα οικονομικά του Δήμου και φερόταν ως «ηγεμόνας» στην Πειραϊκή κοινωνία αγοράζοντας «ιπτάμενα φυτοδοχεία» για τον στολισμό της πόλης.

Μετά από λίγο καιρό, ο πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα στη καταστροφική λύση των μνημονίων και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και πρόσφατα αποχώρησε, δηλώνοντας περήφανος μάλιστα για το εθνοσωτήριο έργο του.

Ελπίζω και εύχομαι να μην έχει και ο Δήμος Πειραιά ανάλογη πορεία.

Όμως, με τις ενέργειες του ο Δήμαρχος δείχνει να μην έχει καταλάβει την κατάσταση που επικρατεί. Από την μια πλευρά, οι διαταγές πληρωμής από ανεξόφλητες οφειλές του Δήμου προς προμηθευτές έρχονται η μια μετά την άλλη (πρόσφατα ο προμηθευτής καυσίμων έβγαλε διαταγή πληρωμής για ανεξόφλητες οφειλές –κοινώς κατάσχεση-) και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών , βγάζοντας «λαγούς από το καπέλο του», προσπαθεί να συμμαζέψει την κατάσταση και από την άλλη, αγοράζουμε ,με διαγωνισμό βέβαια, ιπτάμενα φυτοδοχεία και γλάστρες αξίας 70.000 € για τον ανθοστολισμό της πόλης μας !!!! Στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης 20/3/2012 ήρθε ως θέμα (και μάλιστα ως έκτακτο, προ ημερησίας διάταξης) η προμήθεια 900 εναέριων κρεμαστών φυτοδοχείων. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε αρνητική άποψη και πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, όμως, διπλωματικά και «έξυπνα» φερόμενος ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αναπληρωτής Δημάρχου κος Κάρλες, απέσυρε το θέμα (προσωρινά) και πρότεινε την επαναφορά του σε επόμενη συνεδρίαση ως θέμα ημερησίας διάταξης και με την παρουσία υπηρεσιακού παράγοντα από την Διεύθυνση Πρασίνου ώστε να απαντήσει σε ότι ερωτηθεί από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι συμπεριφορές τέτοιου είδους, παλαιοκομματικής νοοτροπίας, έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση. Κι ο Δήμαρχος, από τους πλέον ενεργούς πολιτικούς, μιας και διετέλεσε υφυπουργός στο Υπ. Εθνικής Άμυνας (υπήρξε δηλαδή μέλος σε κυβέρνηση που αύξησε το δημόσιο χρέος), έχει κι αυτός σημαντικό μερίδιο για την πορεία της χώρας προς το Δ.Ν.Τ.

Ας μην το ξεχνάμε, ουδείς ενεργός πολιτικός από την Μεταπολίτευση και μετά , Δημάρχου συμπεριλαμβανομένου, δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Όπως και να μην ξεχνάμε και την λαϊκή ρήση «ψωμί, τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη».


 
Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης

Επικ. Συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά