Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Δημοτικο Συμβούλιο 6 Φεβρουαρίου

«Μπορεί να μην ήταν τέλειο, θα θέλαμε κάτι καλύτερο, ήταν όμως κάτι,,,,,,,, δεν έμεινε κανείς συνάνθρωπος μας εκτεθειμένος στις έντονες καιρικές συνθήκες» τόνισε μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης. Παράλληλα, κατέκρινε τον Υπουργό Υγείας κο Λοβέρδο, ο οποίος εξαίρεσε τον Δήμο Πειραιά από την έκτακτη επιχορήγηση που έδωσε σε άλλους Δήμους όπως η Αθήνα (400.000 €) και η Θεσσαλονίκη (100.000 €). Και κατέληξε με την προτροπή προς τη δημοτική αρχή (για διεκδίκηση) και το κεντρικό κράτος, για ουσιαστική βοήθεια στο θέμα των νεόπτωχων και νεοαστέγων με την απόδοση ανάλογου χρηματικού ποσού στο Δήμο Πειραιά.
Επίσης, έθεσε εύλογα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους απερρίφθη η πρόταση (ΕΣΠΑ) του Δήμου Πειραιά από την Περιφέρεια ως προς την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο κτήμα Δηλαβέρη, χαρακτηριστικά δήλωσε: “Δεν είναι κατανοητή η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κου Αθανασιάδη, ο οποίος δήλωσε στο Κανάλι Ένα ότι η πρόταση του Δήμου Πειραιά δεν ήταν σοβαρή! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας κάνουν καλά τη δουλειά τους και ότι τελικά θα υπαχθούμε σε ΕΣΠΑ ώστε να χρηματοδοτηθούν δράσεις και έργα στη πόλη μας που τόσο έχει ανάγκη. Κι αν υπάρχει «προσωπική ή κομματική αντιπαράθεση» μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, ας πάψει πια. Χρειάζεται άμεσα συνεργασία με όλους τους φορείς και ταχύτητα, ώστε ο Πειραιώτης να πάψει να στερείται έργα που θα δώσουν ζωή στην πόλη.»
Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» τόνισε ότι η κατάσταση δυσκολεύει πάρα πολύ για τους Δήμους και ειδικά για τις δημοτικές επιχειρήσεις όπως η ΔΗΡΑΠ. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να επιλέξουμε (σύμφωνα με το σχέδιο νόμου) αν θα παραμείνει ζωντανό το Δημοτικό Ραδιόφωνο ή θα προβούμε σε λύση της επιχείρησης. Και μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο 12 του σχεδίου νόμου, ο μόνος τρόπος να μεταταχθούν υπάλληλοι αορίστου χρόνου (και μόνο αυτοί ) από το Κανάλι Ένα στο Δήμο είναι αφού κλείσει το Κανάλι ! Συνεπώς, προβλέπεται δύσκολο το επόμενο χρονικό διάστημα ως προς τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από τη Δημοτική Αρχή. Διατήρηση του σταθμού με δραματική μείωση του κόστους λειτουργίας του (ή και αύξηση εσόδων) ή οριστικό κλείσιμο με μεταφορά των εργαζομένων αορίστου χρόνου και μόνο στο Δήμο Πειραιά; Αν και η τελική απόφαση είναι στα χέρια της τρέχουσας δημοτικής αρχής, η ευθύνη βαραίνει και την προηγούμενη δημοτική αρχή, που εν μέσω παράνομων (σύμφωνα με το πόρισμα των ανεξάρτητων ελεγκτών) μετατάξεων, στέρησε τα νόμιμα δικαιώματα των υπόλοιπων εργαζομένων για μετάταξη στο Δήμο Πειραιά.