Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Από την δημοκρατία στην..... Παπαδημιο-κρατία

Κύριο θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Φεβρουαρίου 2012, αποτέλεσε η νέα δανειακή σύμβαση (μνημόνιο Νο 2) και οι δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που ζούμε όλοι οι Έλληνες τον τελευταίο καιρό.
Αυτό που σίγουρα ζήσαμε, ειδικά την Κυριακή που ψηφίστηκε από τους συγκυβερνώντες το νέο μνημόνιο, ήταν η κατάλυση της δημοκρατίας και η εγκαθίδρυση δημιο-κρατίας ή καλύτερα Παπαδημιο-κρατίας. Ως προς τη πόλη μας, ειδικότερα, με το νεο μνημόνιο προβλέπεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μέχρι το τέλος του 2012. Έχουμε καθυστερήσει πολύ, έχουμε μείνει στα παχιά λόγια περί διεκδίκησης από τον ΟΛΠ και στην πράξη δεν έχουμε κάνει τίποτα. Μπορούμε , ακόμα και τώρα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΟΛΠ, να περισώσουμε οτι μπορούμε. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να κερδίσουμε ως πόλη , έστω και κάτι , απο αυτό που ετσι κι αλλιώς έπρεπε να έχουμε, δηλαδή το λιμάνι μας.
Επίσης, με δεδομένη την πλήρη ισοπέδωση του ιατροφαρμακευτικού συστήματος , όπως προβλέπεται στο μνημόνιο ( θεραπευτικά πρωτόκολλα, αύξηση ποσοστών συμμετοχής κλπ) καλούμε τον Δήμαρχο να επισπεύσει τις διαδικασίες , σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, για την ίδρυση του Κοινωνικού Φαρμακείου. Ο κάθε Πειραιώτης που έχει ανάγκη να βρίσκει τουλάχιστον τα φάρμακα του. Επιβάλλεται στις δύσκολες ημέρες που έρχονται.