Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νέα χρονιά, νέα ερωτήματα

Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας για τη νέα χρονιά, ο επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνης Καλογερόγιαννης,εξέφρασε την ανησυχία του για καθυστέρηση στις διεκδικήσεις από τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. και, όπως χαρακτηριστικά τόνισε "πολλά λόγια και ουσία καμμιά". Από τις αρχές Νοεμβρίου, και μια μέρα πριν φύγει ο Γ.Α.Π. , υπεγράφη ΦΕΚ με το οποίο παραχωρείται όλη η περιουσία του ΟΛΠ στο Ταμείο Αξιοποίησης και Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας. Στην περιουσία αυτή περιλαμβάνεται και η διεκδικούμενη από το Δήμο Πειραιά περιοχή στο Παλατάκι, έκτασης περίπου 70 στρεμμάτων. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, η περιουσία αυτή δεν μπορεί να επανέλθει παρά μόνο να πουληθεί ( και μάλιστα με μεθόδους fast track όπως θέλουν οι δανειστές μας ). Συνεπώς, καλές οι διεκδικήσεις στα λόγια αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος με μηδαμινά αποτελέσματα.
Θετικό βήμα η δημιουργία ελεύθερου ασύρματου δικτύου πρόσβασης στο διαδίκτυο στην Πλατεία Κοραή και μάλιστα με ίδια έξοδα του Δήμου. Μοναδικό ερωτηματικό το κατά πόσο τηρήθηκαν οι οδηγίες τόσο της Ε.Ε. όσο και του Δημόκριτου για την εκπεμπόμενη ακτινοβολία. Με δεδομένη και την ύπαρξη σχολείου στην πλατεία και την καθημερινή ύπαρξη παιδιών, ο συνδυασμός μας εκφράζει την ανησυχία του και ζητά επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ασφάλεια του δικτύου.
Τέλος, με αφορμή δημοσίευμα για "μεγάλο κόλπο των Δήμων Πειραιά και Θεσσαλονίκης" ως προς την βεβαίωση κλήσεων παράνομης στάθμευσης και άλλων παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. παρελθόντων ετών , ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Είναι αδιανόητο ο πολίτης να έχει πληρώσει την κλήση προ ετών και ο Δήμος να ζητά εκ νέου την είσπραξη του ποσού. Σε περίπτωση που ο πολίτης έχει χάσει την απόδειξη πληρωμής του προστίμου , τότε οι Υπηρεσίες του Δήμου οφείλουν να εξαντλήσουν όλα τα μέσα ελέγχου και κατόπιν να απαιτήσουν το ποσό δίχως να ταλαιπωρούν τους πολίτες.