Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δράσεις για εορταστική περίοδο


Η δημοτική παράταξη «Πειραιάς Όλοι Μαζί», συνεχίζει το έργο της για την πόλη του Πειραιά, όπως ακριβώς έπραττε και πριν τις εκλογές. Στα πλαίσια αυτά, εν μέσω ασφυκτικής οικονομικής πίεσης και με γνώμονα την οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων της πόλης μας, ειδικότερα στην επερχόμενη περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, συνέταξε και προτείνει μια σειρά μέτρων, προτάσεων, δράσεων και δεσμεύσεων που θα εξασφαλίσουν αφενός ένα κλίμα ομαλότητας για την εν λόγω περίοδο και αφετέρου θα προσδώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί μια σχετική οικονομική σταθερότητα και εν συνεχεία ανάκαμψη (στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου προβολής της πόλης μας). Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί στον εμπορικό σύλλογο Πειραιά, στις 11.11.2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 1406, καθώς επίσης και στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συνδυασμούς.

Δράσεις για την προβολή του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά στις εορτές

Διοικητικές – Δήμος –Νομαρχία - Περιφέρεια
1. Συνάντηση & συμφωνία μεταξύ νυν δημάρχου, εκλεγμένου δημάρχου, αντιπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και συλλόγων εργαζομένων στην καθαριότητα για διατήρηση της πόλης καθαρής κατά την διάρκεια των εορτών ( 1η Δεκεμβρίου-15 Ιανουαρίου) (παρουσία εμπορικού συλλόγου)
2. Υπηρεσία καθαριότητας - δέσμευση για πρόγραμμα πλυσίματος κάδων – καθαρισμού πεζοδρομίων, πλατειών, λιμένα και παραλιακού μετώπου μέχρι 31 Νοεμβρίου (παρουσία εμπορικού συλλόγου)
3. Υπηρεσία καθαριότητας – δέσμευση ότι τα οχήματα αποκομιδής δεν θα λειτουργούν σε ώρες καταστημάτων.
4. Υπηρεσία δημοτικής Αστυνομίας – Δέσμευση για αυστηρή φύλαξη των εμπορικών δρόμων και του λιμένα από το παραεμπόριο (παρουσία εμπορικού συλλόγου)
5. Υπηρεσία δημοτικής Αστυνομίας & Αστυνομία – Δέσμευση για διατήρηση της ροής των οχημάτων σε κομβικά σημεία για την πόλη, όπως είσοδοι και έξοδοι κατά τις ημέρες και ώρες των εορτών
6. Υπηρεσία δημοτικής Αστυνομίας & Αστυνομία – Δέσμευση για απομάκρυνση των παράνομων πωλητών του παζαριού με εντονότερους ελέγχους στις εορτές.
7. Αίτημα για χορηγία (ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ) στην πόλη μέρους του κόστους του εορταστικού στολισμού.Προτάσεις προς εμπορικό σύλλογο

Οι προτάσεις στοχεύουν στην προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη αλλά και στην δημιουργία προϋποθέσεων παραμονής των Πειραιωτών. Για την επίτευξη του στόχου περιλαμβάνονται 2 άξονες :-

α. Εκδηλώσεις
β. Προώθηση εκδηλώσεων & καμπάνια για τα καταστήματα

Α. Εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις είναι κυρίως υπαίθριες και αφορούν όλο τον Πειραιά, όχι μόνο ένα μέρος. Το σκεπτικό είναι οι επισκέπτες και οι κάτοικοι να εισπράξουν ΟΛΟΙ το εορταστικό κλίμα και όχι σε ένα σημείο ή μια πλατεία. Επίσης σημαντικό γεγονός η διατήρηση ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ στο κόστος.. «χρησιμοποιούμε ότι έχουμε». Δεδομένου ότι η νομαρχία διαθέτει κονδύλια (ακόμα) για την προβολή του έργου της, ίσως υπάρχει η δυνατότητα μερικής κάλυψης των εορταστικών εκδηλώσεων (ΦΕΚ 1636/7.8.2009)

Α.1. Εορταστικές εκδηλώσεις με χορευτικά από συλλόγους (που ήδη έχουν λάβει επιδοτήσεις από το δήμο) και κάλυψη του καναλιου1 (διαφήμιση και αναμετάδοση)
Α.2. Εορταστικές εκδηλώσεις (μικρές θεατρικές παραστάσεις ή συναυλίες) με ερμηνείες από ΝΥΝ υποψήφιους καλλιτέχνες και ηθοποιούς και εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους σε υπαιθρίους και στεγασμένους χώρους (π.χ. αίθουσες σχολείων και συλλόγων)
Α.3. Εορταστικές εκδηλώσεις με ωδεία και χορωδίες σε εκκλησίες κατά τις εορταστικές ημέρες (συνεργασία συλλόγων, ιδιωτικών φορέων και εκκλησίας)
Α.4. Αίτημα για χορηγία από Πειραϊκά ζαχαροπλαστεία σε κεράσματα (εκτός από τις εκλογές υπάρχουν και εορτές ! )
Α.5. Στα πρότυπα της έκθεσης βιβλίου δημιουργούμε ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗ στο Πασαλιμάνι από τα καταστήματα της πόλης
Α.6. Η μπάντα του δήμου καταλαμβάνει το ειδικό περίπτερο στο κέντρο της πλατείας και ομορφαίνει με μελωδίες τις εορτές. Επίσης επισκέπτεται την πόλη, ΟΛΑ τα διαμερίσματα..
Α.7. Προβολή εορταστικών ταινιών στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟ με ιδιαίτερα μειωμένο εισιτήριο ή ΔΩΡΕΑΝ. Το πρόγραμμα των προβολών δύναται να περιλαμβάνει 2 ζώνες πρωινή/μεσημεριανή και βραδινή. Στη πρωινή/μεσημερινανή προβάλλονται εορταστικές ταινίες για παιδιά κυρίως ενώ στην βραδινή ζώνη προβάλλονται εορταστικές ταινίες για μεγάλους.


Β. Αδιαμφισβήτητα οι εκδηλώσεις πρέπει να είναι γνωστές στον κόσμο ώστε να προσελκύσουν επισκέπτες. Η μέχρι σήμερα πολιτική ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις περιλάμβανε κατά βάση αεροπανό και αφίσες που τοποθετούνταν στην πόλη του Πειραιά και απευθύνονταν σε Πειραιώτες ή περαστικούς.
Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε την προβολή της πόλης μέσω των εκδηλώσεων καθώς και το λογότυπο «Ο Πειραιάς στις εορτές γιορτάζει μαζί σας και κατεβάζει τις τιμές».

Το λογότυπο δύναται να αναρτηθεί σε μέσα σταθερής τροχιάς (βαγόνια προαστιακού, Ηλεκτρικού, τρόλεϊ) καθώς και στα κόκκινα λεωφορεία (που φέρουν τουρίστες και μόνο). Επίσης σε συνεργασία με ταξιδιωτικά πρακτορεία που προσφέρουν πακέτα για Ελλάδα στις Εορτές, μπορούμε να κάνουμε αντίστοιχες προβολές της πόλης μας, με στόχο να μένουν οι ταξιδιώτες αντί να την προσπερνούν. (Το ίδιο μπορεί να ισχύσει για τις εορτές του Πάσχα και κυρίως τις καλοκαιρινές εκπτώσεις).

Χρησιμοποιούμε επίσης και ηλεκτρονικά μέσα για την προβολή. Καταχωρήσεις για τις εορτές σε μηχανές αναζήτησης, κοινωνικά δίκτυα και portals εκτός Πειραιά και του εξωτερικού.Τέλος στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα της πόλης, εκτός από τη μικρή οικονομική βοήθεια που δίνει ο δήμος σε άπορους, ζητάμε την συνδρομή του εμπορικού συλλόγου είτε σε είδος είτε σε χρηματικό ποσό για την περαιτέρω ενίσχυση αυτής της ασθενούς ομάδας, είτε μέσω του δήμου, είτε μέσω της εκκλησίας.

για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»


Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης
Δημοτικός ΣύμβουλοςΠέτρος Ιωαν. Βιολάκης
Υποψ. Δημ. Σύμβουλος