Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ - ΟΥΤΕ ΣΕΙΡΗΝΕΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

17 Μαΐου 2010

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, συζητήθηκαν οι όροι σύναψης δανείου ποσού 7.686.467,48 € από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ώστε να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Πειραιά.
Να σημειωθεί όμως, ότι το ταμειακό πρόβλημα του δήμου ήταν ήδη γνωστό στη δημοτική αρχή, αρκετό καιρό πριν από την πρώτη ψήφιση του ποσού των 7.686.467,48 (25 Ιανουαρίου 2010), οπότε και είχε χρόνο αρκετό να πιέσει και να διεκδικήσει από την όμοιο-ιδεολογική κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση για το δήμο μας πριν ξεσπάσει η δανειακή κρίση. Μάλιστα ο συνδυασμός μας “ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» είχε τότε επισημάνει την ανάγκη περικοπής των εξόδων (ειδικά για αχρείαστες τελετές εγκαινίων, κλπ) και είχε συνταχθεί με την άποψη του συνδυασμού «Το λιμάνι της Αγωνίας» για δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ασχοληθεί με τα οικονομικά του δήμου μας.
Αλλά για μια ακόμα φορά βλέπουμε την πολιτική αδυναμία της δημοτικής αρχής, να καθυστερεί και να δημιουργεί προφάσεις με τεχνητά πολιτικά και λογιστικά αδιέξοδα, σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων. Η μετά από μήνες αναμονής λύση, δεν ήταν άλλη από τη δανειακή επιβάρυνση του δήμου με το προαναφερθέν ποσό. Λύσεις όμως υπάρχουν, αρκεί να αναζητηθούν και να διεκδικηθούν έγκαιρα.

Ο συνδυασμός μας διατηρεί σταθερή και αμετακίνητη θέση και άποψη από τότε μέχρι σήμερα, δίχως μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Σημασία έχει ότι ο Δήμος Πειραιά μέχρι «χθες» πλήρωνε 14 εκατομμύρια € το χρόνο για τοκοχρεολύσια και από σήμερα, με το δάνειο που πήρε, θα πληρώνει 15 εκατομμύρια €. Βουλιάζει συνεχώς μέσα στα χρέη και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στους δημότες του. Για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του παίρνει δάνεια, κι άλλα δάνεια, και συνεχώς δάνεια................
Καλούμε την δημοτική αρχή να δημιουργήσει την διακομματική επιτροπή για τα οικονομικά του δήμου, και να επιδείξει πνεύμα συναίνεσης για την πόλη μας πριν να είναι πολύ αργά. Οι καταστάσεις αναμένεται να δυσκολέψουν, ειδικά την περίοδο της κρίσης, οπότε και τα έσοδα του δήμου μειώνονται δραματικά.
Τέλος να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιτροπή, για τα οικονομικά, δύναται να δημιουργηθεί στα πλαίσια συναίνεσης και όχι συν-διοίκησης και δεν αποτελεί ΝΕΟ αίτημα μιας και έχει ζητηθεί νωρίτερα για την διαχείριση και άλλων οικονομικών κονδυλίων (επιδοτήσεις σε συλλόγους) και πάλι έχει απορριφθεί (αποσιωπηθεί).

Από το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης δημοτικού συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
http://pireasoloimazi.blogspot.com/
τηλ. 210 4194259, φαξ. 210 4194258