Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ»:
ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΔΟΣΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ- ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ανάμεσα στα θέματα που ήρθαν για συζήτηση και ψήφιση στις 2/12/2009 ήταν και η τροποποίηση του ΟΕΥ. Για την εν λόγω τροποποίηση δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι και το απόγευμα της ημέρας ψήφισής της (μερικές ώρες πριν).

Για το λόγω αυτό, ο συνδυασμός του εκλιπόντος αείμνηστου Τάκη Μελά, “ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ», υπό την αντιπροσώπευση του Δημοτικού Συμβούλου Κου Αντώνη Καλογερόγιαννη, καταψήφισε την πρόταση,ζητώντας παράλληλα αναβολή της ψήφισης για λόγους ενημέρωσης. Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και χωρίς την συμμετοχή και ενημέρωση των αρμόδιων σωματείων.

Στην συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου επανήλθε το θέμα με αιτήματα από το σωματείο Οδηγών-Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών για αναίρεση της απόφασης με το σκεπτικό ότι αποδυναμώνεται η υπηρεσία ενώ παράλληλα εξέφρασαν φόβους για ιδιωτικοποίηση.
Η μείζον μειοψηφία υποστήριξε την θέση της απόσυρσης ,την έναρξη διαλόγου και μετά ψηφίσματος , ΧΩΡΙΣ να παίρνει συγκεκριμένη θέση για την τροποποίηση του ΟΕΥ και την δημιουργία αυτόνομης υπηρεσίας οδοσάρωσης στο δήμο μας.

Ο συνδυασμός μας "ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ" συντάσσεται ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ μιας ξεχωριστής υπηρεσίας οδοσάρωσης, όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πειραιά και ο Σύλλογος Εργατών Τεχνιτών Υπαλλήλων Δ.Π. «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», που θα έχει ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και θα αποτελεί προϊόν διαλόγου με τους εργαζομένους, που αποτελούν και την κινητήρια δύναμη του Δήμου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους τους συμμετέχοντες φορείς, σωματεία, δημοτικούς συμβούλους , καθώς και την δημοτική αρχή να επιδείξουν κατανόηση και εξαντλήσουν όλα τα διαλογικά αποθέματα ενόψει εορτών και κινδύνων για την υγεία των δημοτών.

Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς…. Όλοι Μαζί για Μια Νέα Αρχή»