Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Τεχνικό Πρόγραμμα 2018......το πέναλτυ που έχασε ο Δήμαρχος !



ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018


Κε Πρόεδρε, κε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι


Για μια ακόμα χρονιά καλούμεθα σε αυτήν την αίθουσα να εγκρίνουμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά .

Το τεχνικό πρόγραμμα για κάθε Δήμο είναι μια γραμμή καθοδήγησης, ένας μπούσουλας, ένας καθρέπτης για το τι θα φτιαχτεί στην πόλη την επόμενη χρονιά .

Τι διαπιστώνει κανείς με την πρώτη ματιά στο τεχνικό πρόγραμμα που καταθέσατε? Αυτό που διαπιστώνει είναι το περιορισμένο του συνολικού ποσού για το 2018 , το οποίο προβλέπεται να είναι 27 εκατομμύρια ευρώ περίπου .. Ένα ποσό που φαντάζει πολύ μικρό μπροστά στις ανάγκες της πόλης για το 2018.

Συγκεκριμένα, στην υπηρεσία Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης, για το 2018 προτείνεται πίστωση 169 χιλιάδων ευρώ περίπου μόνο ……… το σύνολο δε των έργων της υπηρεσίας δόμησης είναι 53.000.000 περίπου όπου μόνο το 1.200.000 ευρώ είναι νέα έργα δηλαδή μόνο το 2,3 %......ποσοστό απογοητευτικό για νέα έργα για τα επόμενα χρόνια !!!

Στη Διεύθυνση καθαριότητας προβλέπονται περίπου 450.000 ευρώ και απορροφώνται όλα το 2018…….όπως έγινε και πέρυσι κι αυτό πιστώνεται στα θετικά του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας.,…….. κι είναι και το μοναδικό κομμάτι του τεχνικού προγράμματος το οποίο και βλέπουμε θετικά.

Στον τομέα πρασίνου, όλα κι όλα προβλέπονται δυο έργα……..Μελέτη για Νεκροταφείο Ανάστασης που είναι παλαιό έργο και νέο έργο είναι η βελτίωση πρασίνου κοινοχρήστων χώρων 100.000 ευρώ για την χρονιά 2018 και 100.000 για τα επόμενα χρόνια !!!! Είπαμε ότι είμαστε μια πόλη που έχει ίσως το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο και ανά τετραγωνικό μέτρο……..Πώς θα αυξήσουμε το πράσινο στους κοινόχρηστους χώρους μόνο με 100.000 ευρώ ???? Είναι πολύ μικρό το ποσό και θα έπρεπε να έχει γίνει προσπάθεια για σημαντικές πράσινες παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης μας,………. Μπορεί ως Πειραιάς να έχουμε μια απέχθεια στο πράσινο χρώμα σε κάποιους τομείς αλλά στο τομέα του φυτικού πρασίνου πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Συμφωνώ επίσης σε πολλά από αυτά που ανέφεραν οι προλαλήσαντες συνάδελφοι από την αντιπολίτευση και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω για να μην καταναλώνω άδικα και το χρόνο μας.

Κλείνοντας θέλω να πώ ότι πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα συνόλου 93.000.000 ευρώ όπου τα 27.000.000 θα πιστωθούν το 2018………… ποσό πολύ μικρό σε σχέση με τις ανάγκες της πόλης μας,,,,,,,,,,, Σε σχέση δε με το περυσινό τεχνικό πρόγραμμα είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα ( και το περυσινό προέβλεπε περίπου 90.000.000 ευρώ συνολικό ποσό ).
 Σε σχέση δε με τις προεκλογικές σας 
εξαγγελίες……..δεν έχει  καμία , μα καμία πραγματικά σχέση,,,,,,,, Στο πρόγραμμα σας, στη σελίδα 46 συγκεκριμένα λέγατε ότι από τον 6ο μήνα εως τον 18ο μήνα της θητείας σας θα εντάσσατε έργα στο τεχνικό πρόγραμμα και μετά το 18ο μήνα θα εκτελούσατε τις συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων…………Σήμερα είστε στον 38ο μήνα και δυστυχώς δεν έχετε κάνει τίποτα ………και το τίποτα το τονίζω με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.......ΤΙΠΟΤΑ …………Είχατε 11 βήματα άμεσων έργων και προτεραιοτήτων της πόλης μας……… Δεν κάνατε ούτε ένα από αυτά……….σας θυμίζω Βήμα 1ο….κατεδαφίζουμε τον Πύργο…..μηδέν Βήμα 2ο μεταστέγαση δικαστηρίων,,,,,,, μηδέν……….Βήμα 3ο………προορισμός τουριστικός ο Πειραιάς…….μηδέν………Βήμα 4ο… Στεγάζουμε 100 start up επιχειρήσεις στο χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα……..μηδέν .,….. Βήμα 5ο…..Βήμα 6ο…….μέχρι το βήμα 11 μηδέν……………Τελικά τα 11 βήματα του συνδυασμού Πειραιάς Νικητής ήταν σαν τα 11 βήματα για εκτέλεση πέναλτι . Μόνο που δεν χτυπήσατε εύστοχα το πέναλτι από τα 11 βήματα και χάσατε το παιχνίδι………….


Δεν μπορώ να ψηφίσω υπέρ ενός άνευρου, άχρωμου, άοσμου και χωρίς σχεδιασμό και όραμα τεχνικού προγράμματος και για τους παραπάνω λόγους το καταψηφίζω.

Ευχαριστώ πολύ

Έφη  Καλλέργη
Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά
Επικεφαλής Συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»