Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κάτι σάπιο.... σίγουρα.... υπάρχει !

Επιτέλους, παραδόθηκε το πόρισμα των ελεγκτών μετά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Δήμο Πειραιά για τα έτη 2003 έως 2012. 


Θεωρούσαμε, αυτονόητο, ότι άμεσα η Δημοτική Αρχή θα δεχόταν να γίνει συζήτηση ανοιχτή επί των συμπερασμάτων του πορίσματος ώστε να ενημερωθεί ο Πειραϊκός λαός και να κρίνει ποιος ή ποιοι ευθύνονται για πολλά από τα δεινά της πόλης . Αντιθέτως, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να επικρατήσει ακόμα σιωπή, να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στο Δήμο Πειραιά από αυτά που θα ειπωθούν και θα ακουστούν. 

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκλήθη κι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να συνδράμει με τις γνώσεις του τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να «αμυνθεί» ο Δήμος Πειραιά όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν είναι δυνατόν, οι ελεγχόμενοι να μετατραπούν σε ελεγκτές και κριτές !!!Από πότε η αλήθεια και η δημοσιοποίηση της κάνει κακό ; Από πότε η ενημέρωση των Πειραιωτών δεν είναι σημαντική για θέματα κακοδιαχείρισης, κακοδιοίκησης, παρατυπιών και άλλων τινών που συνέβησαν την τελευταία δεκαετία ; Από πότε πρέπει να μέμφονται δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν τμήματα του πορίσματος ώστε να ενημερωθούν άμεσα οι Πειραιώτες ή να μέμφονται Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκφράζουν ξεκάθαρα την γνώμη τους ; Από πότε η δημοσιοποίηση στον τύπο στοιχείων του πορίσματος βλάπτουν ; Από πότε δεν πρέπει να συζητάμε στα Δημοτικά Συμβούλια τα σοβαρά θέματα που έχουν ανακύψει και να προσπαθούμε να «σκεπάσουμε» καταστάσεις, να «κουκουλώσουμε τα πράγματα» ή να «κερδίσουμε χρόνο για να πάει ο αγώνας στην παράταση»; 

Σε λίγες ημέρες πρέπει οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά να αποστείλουν συμπληρωματικά στοιχεία στους ελεγκτές ώστε να εκδοθεί το οριστικό πόρισμα. Καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά να δημιουργήσει άμεσα, επιτροπή δημοτικών συμβούλων ( τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δυο εκπροσώπους της ελάσσονος αντιπολίτευσης ) ώστε να διασφαλιστεί ότι τα συμπληρωματικά στοιχεία που θα δοθούν θα είναι αυτά που θα εξασφαλίσουν την αμεροληψία στην κρίση των ελεγκτών και δεν θα προσπαθήσει ΚΑΝΕΙΣ να εμποδίσει την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» δεν φοβάται να λέει την αλήθεια στον Πειραϊκό λαό κι ευτυχώς υπάρχουν και αρκετοί δημοσιογράφοι που κάνουν το ίδιο στην πόλη μας. Η αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι για κάποιους «βαρόνους» και «βαρονίσκους» που ακόμα υπηρετούν το Δήμο Πειραιά από θέση αιρετού , πρέπει να ακούγεται. Τι χειρότερο μπορεί να πάθει ο Δήμος μας από το να έχει ακόμα αυτούς, τους ίδιους ανθρώπους επί δεκαετίες, να «προασπίζουν  τα συμφέροντα του»………

Όλα στο φως, όλα πάνω στο τραπέζι …….. να μάθει ο Πειραϊκός λαός όλη την αλήθεια για τους ανθρώπους που έχουν πολλές φορές υφαρπάξει την ψήφο τους με ψεύτικες υποσχέσεις.

Είναι σίγουρο πλέον, και μετά το πόρισμα του ελέγχου, ότι …… "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της …… Αγραπιδο Φασουλο Μαρκίας" 

Κι αυτό το σάπιο έχει σίγουρα ονοματεπώνυμο.Αντώνης Αχιλ Καλογερόγιαννης

Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά
Επικ. Συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»Παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία από το πόρισμα των ελεγκτών , η δημοσιοποίηση των οποίων σίγουρα δεν κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον Δήμο Πειραιά αλλά δημιουργεί τεράστιο πολιτικό, ηθικό και ίσως νομικό πρόβλημα σε κάποιους από τους Δημοτικούς άρχοντες.