Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Να τηρήσουμε ΟΛΟΙ τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για τον Ο.Λ.Π.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά της 20ης Μαίου 2015 , ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" και Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση :

"Μεγάλο θέμα για την πόλη μας, κι όχι μόνο, αποτελεί τελευταία η είδηση ότι η κυβέρνηση προχωρά τελικά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Κι αν δεν είναι το 67 % αλλά το 51 % μικρή σημασία έχει.

Θυμίζω σε όλους μας σε αυτή την αίθουσα τι λέγαμε, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως, προεκλογικά.

Ο νυν Δήμαρχος στο πρόγραμμα του ,στη σελίδα 14, υποστήριζε «Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού. Συμμετέχουμε στη διοίκηση του ΟΛΠ και διεκδικούμε όσα δικαιούται ο Πειραιάς. Διεκδικούμε διευρυμένη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ΟΛΠ. Διεκδικούμε δημόσιους χώρους που θα αποδοθούν στους κατοίκους του Πειραιά.»

Ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος και νυν υπουργός Ναυτιλίας κος Θοδωρής Δρίτσας, στις 26/2/2014 σε ομιλία του στην Βουλή έλεγε «Καμία απόφαση και κανένα ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει δικαίωμα να προχωρεί σε αυτές τις διαδικασίες. Στον Πειραιά, η κινητοποίηση θα είναι διαρκής. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να ακυρώσουμε και τα σχέδια της πολιτικής μειοψηφίας και τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ»

Η κα Δούρου, νυν περιφερειάρχης Αττικής, σε περιοδεία της στον ΟΛΠ το Μάρτιο του 2014 δήλωνε «Δεσμεύομαι ότι ανεξάρτητα αποτελέσματος μετά τις εκλογές θα είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τις πολιτικές που καταστρέφουν το λιμάνι και τη χώρα. Τον πρώτο λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι που νοιώθουν στο πετσί τους τις πολιτικές 'ανάπτυξης', δηλαδή τις πολιτικές εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας. Πρέπει να υπερασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού και για λόγους εθνικής ασφάλειας»

Εμείς, ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» λέγαμε « Πειραιάς και λιμάνι είναι ένα. Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών να περάσει στα χέρια των Δήμων με παραλιμένιο μέτωπο, όπου τον πρώτο και κυρίαρχο ρόλο θα έχει ο Δήμος Πειραιά. Διεκδίκηση εσόδων από τον ΟΛΠ για τα παρελθόντα έτη . Εφαρμογή προτύπου διαχείρισης του λιμανιού αντίστοιχο με μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια . Παραχωρούμε χρήσεις της λιμενικής δραστηριότητας αλλά δεν ξεπουλάμε τίποτα, διατηρούμε τον έλεγχο αποφάσεων πιστεύοντας ότι ο ΟΛΠ είναι πρώτα του Πειραιά και μετά της Ελλάδας»

Από αυτά και μόνο καταδεικνύεται ότι όλοι μέσα σε αυτήν την αίθουσα, τουλάχιστον αυτοί που θέλουν να τηρούν το λόγο τους, είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μέθοδο πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ είτε είναι 51 % είτε 67 % . ( Και για να το μεταφράσουμε σε χρήμα, από την πώληση του 51 % των μετοχών βάσει χρηματιστηριακής αξίας το κράτος θα εισπράξει ΠΕΡΊΠΟΥ 382.000.000 ΕΥΡΏ ). Για τόσο μικρό ποσό μιλάμε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι . Μια από τις πλέον κερδοφόρες εταιρείες δημόσιου χαρακτήρα πάει η κυβέρνηση να την ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής. 

Καλώ όλους στην αίθουσα αυτή να αντιδράσουμε δυναμικά στο ξεπούλημα του λιμανιού μας. 

Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα όταν η εντολή που πήρε πρόσφατα η δημοτική αρχή ήταν σαφής : Όχι στο ξεπούλημα του λιμανιού.

Σε συνεργασία με τους όμορους παραλιμένιους Δήμους, το Δήμο Περάματος και το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας να προγραμματίσουμε σειρά παραστάσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς ( ακόμα και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ) και σε περίπτωση που οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδωθούν να προχωρήσουμε σε δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση του βασικού πυλώνα ανάπτυξης της πόλης μας."Γραφείο Ενημέρωσης
"ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"

www.pireasoloimazi.gr
contact@pireasoloimazi.gr