Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση με "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/2/2014, μεταξύ του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κου Αντώνη Καλογερόγιαννη , επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και του κου Νικολάου Αντωναράκη, υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κοινά προβλήματα των όμορων δήμων .


Πρώτο και κυρίαρχο θέμα , ο ΟΛΠ. Το λιμάνι του Πειραιά, πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ με συνοπτικές διαδικασίες. Και οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι αντίθετοι σε αυτήν την προοπτική και συμφώνησαν να παραμείνει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών υπό δημόσιο έλεγχο. Προτείνουν από κοινού την μεταφορά του 51 % των μετοχών στους παραλιμένιους Δήμους του Πειραιά, του Κερατσινίου-Δραπετσώνας , του Περάματος και της Σαλαμίνος. 

Κοινές δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν , όπως διενέργεια αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και της Ηετιώνειας Πύλης, επίσης συζητήθηκαν και συμφωνήθηκε η από κοινού δράση προς όφελος των κατοίκων και των εμπορικών επιχειρήσεων των δυο δήμων.

Επίσης, η ανάπτυξη διαδημοτικής συγκοινωνίας που θα κάνει εύκολη την πρόσβαση στα εμπορικά κέντρα των δυο πόλεων , είναι άμεσης προτεραιότητας και μπορεί να λυθεί ώστε να μην αποκόπτονται οι δημότες των δυο πόλεων.

Θέματα ιδιοκτησιών του Δήμου Πειραιά στα διοικητικά όρια του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας επίσης συζητήθηκαν με σκοπό την εξεύρεση των συμφερότερων λύσεων για τους δημότες σε πνεύμα κατανόησης και αλληλοσεβασμού των δυο ξεχωριστών δήμων.

«Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τις πόλεις μας. Και εγώ και ο φίλος Αντώνης Καλογερόγιαννης, σε πνεύμα συνεργασίας και ομότιμης σχέσης των δυο δήμων, μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο για την ανάπτυξη των πόλεων και την ευημερία των πολιτών μας. Μόνο με γερές συμμαχίες των όμορων δήμων μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κος Νικόλαος Αντωναράκης.

Από τη πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης δήλωσε : 

«Η ισχύς εν τη ενώσει . Αυτό έχουμε στο μυαλό μας για τους δυο όμορους δήμους, αυτό πρέπει να κάνουμε πράξη και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα σοβαρά προβλήματα των δήμων μας. Μαζί προχωράμε, δεν σταματάμε, μαζί σχεδιάζουμε, μαζί δημιουργούμε».

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας κα Ματσή Βιργινία και κος Σταυράκης Κωνσταντίνος.


Γραφείο Προβολής και Μ.Μ.Ε
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
www.pireasoloimazi.gr
contact@pireasoloimazi.gr