Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μόνο ερωτήσεις……… καμιά απάντηση !


     Παρ΄όλο που τα δημοτικά συμβούλια της πόλης μας έχουν μετατραπεί σε συζητήσεις γενικής πολιτικής και μεγαλοστομιών, ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» εξακολουθεί να ασχολείται με θέματα που αφορούν τους Πειραιώτες και την πόλη μας. 

     Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Νοεμβρίου έγινε αναφορά από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Καλογερόγιαννη στο θέμα της εορτής της Ασούρα από τους Σιίτες μουσουλμάνους που έλαβε χώρα στο Πειραιά και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από μεγάλο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό σταθμό . Η εικόνα που προβλήθηκε για την πόλη μας είναι άκρως δυσφημιστική (με αυτοτραυματισμούς και αυτομαστιγώματα ). Μάλιστα αναφέρεται ο Πειραιάς ως η νέα Καμπότζη της Ευρώπης ! Η εκδήλωση αυτή ήταν εις γνώση της Δημοτικής Αστυνομίας ; Είχε παρθεί η ανάλογη άδεια ή όχι από τους συγκεντρωμένους μουσουλμάνους ; Είχαν φροντίσει και η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία για την ασφάλεια και τάξη ; 

     Επίσης, σε λίγες ημέρες συμβασιοποιείται η έλευση του ΤΡΕΝΟ – ΤΡΑΜ στην πόλη μας. Ζητάμε να μην έρθει το μέσο αυτό, όπως έρχεται και με την χάραξη που έρχεται. Είναι αδιανόητο να μην προβεί ο ΗΣΑΠ σε υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού από Νέο Φάληρο εως σταθμό Πειραιά (ο ίδιος ο Δήμαρχος το είχε χαρακτηρίσει ως προαπαιτούμενο και αναγκαίο έργο), είναι αδιανόητο η Γρηγορίου Λαμπράκη να μην μονοδρομηθεί εξολοκλήρου αλλά κατά το ήμισυ ( όπως φαίνεται και στα σχέδια της ΤΡΑΜ Α.Ε. ) , και τα πεζοδρόμια να είναι σχεδόν διακοσμητικά αφού θα έχουν πλάτος μόνο 70 εκατοστά ! Και φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις μεγαλοστομίες του κου Μιχαλολιακου το 2008 στον ΟΛΠ: "πάνω από το πτώμα μου θα περάσει το τραμ στο Πειραιά". Έχω την εντύπωση ότι το έργο αυτό, όπως πάει να πραγματοποιηθεί, με καταργήσεις δρομολογίων λεωφορείων και με εξαφανίσεις πεζοδρομίων, δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι καλό στην πόλη μας αλλά αντιθέτως, θα την βλάψει» κατέληξε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» Αντώνης Καλογερόγιαννης. 

     Θέμα που αφορά την λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου και την καθυστέρηση έως άρνηση παροχής πληροφοριών στους Δημοτικού Συμβούλους ακόμα και εγγράφως, ετέθη από τον κο Καλογερόγιαννη. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι επιτελούν το ρόλο τους οι αιρετοί όταν οι υπηρεσίες του Δήμου, ίσως και από πολιτική παρότρυνση ή κάλυψη της Δημοτικής Αρχής , αρνούνται να δώσουν στοιχεία στους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης. Η διαφάνεια και οι αρχές της δημοκρατίας πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη και να μη μένουν στα λόγια.. Έχουμε χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις. 

     Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά δεν προσήλθε ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό που έγινε για το πλύσιμο των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου μας. Με αυτό ως αφορμή, αναρωτιόμαστε, μήπως είναι προτιμότερο να κατασκευάσει ο ίδιος ο Δήμος Πειραιά πλυντήριο οχημάτων στον ιδιόκτητο χώρο του Σχιστού, εκμεταλλευόμενος και κοινοτικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, ώστε να σταματήσει η έστω και μικρή οικονομική αιμορραγία για το συγκεκριμένο θέμα. Εξάλλου, άλλοι Δήμοι έχουν προχωρήσει στην κατασκευή Δημοτικών Πλυντηρίων Οχημάτων. Κι ο Πειραιάς, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ώστε να εξυπηρετεί κι άλλους όμορους Δήμους και να εισπράττει αντίστοιχο τίμημα για τις υπηρεσίες πλυσίματος οχημάτων. Και τέλος, γιατί απαξιώθηκε το υπάρχον πλυντήριο; ( για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες από σωματεία, ήδη από τη προηγούμενη δημοτική αρχή. 

     Με ικανοποίηση είδαμε το φράχτη του οικοπέδου ιδιοκτησίας ΙΚΑ προ καιρού να κατεδαφίζεται και με μεγάλη λύπη είδαμε να ξαναχτίζεται !! Βέβαια , χαμηλότερου ύψους και πιθανά να τοποθετηθούν και κάγκελα ώστε να υπάρχει ορατότητα στο εσωτερικό του οικοπέδου. Όλα αυτά όμως κόστισαν χρήματα στον Πειραϊκό λαό. Τι έξοδα έχουν γίνει για το συγκεκριμένο έργο, τι άλλο πρόκειται να ξοδευτεί και τελικά ποια η οριστική διαμόρφωση του χώρου ; Τι προβλέπεται οριστικά να γίνει; 

     Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε η ΚΟΔΕΠ σε συνεργασία με τη Δ/νση Υγείας του Δήμου Πειραιά και τον ιατρό κο Πλατανησιώτη , να πραγματοποιεί εμβολιασμούς σε νεαρές Πειραιώτισσες για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο κτίριο του ΠΙΚΠΑ επί της Ηρώων Πολυτεχνείου. Για αυτές τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής μιλάμε τόσο καιρό που είναι αναγκαίες στις μέρες που ζούμε και καλό θα είναι να διαφημίζονται όσο γίνεται περισσότερο , όχι για να παίρνει τα εύσημα η Δημοτική αρχή για αυτονόητες υποχρεώσεις της αλλά για να ενημερώνεται ο κόσμος και να συμμετέχει στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής. . 

     Τέλος, θυμίζουμε, ότι πέρασαν τρια χρόνια από τον απροσδόκητο θάνατο του ιδρυτή του συνδυασμού μας, αειμνήστου Τάκη Μελά και υπενθυμίζουμε την δέσμευση της δημοτικής αρχής μετά από πρόταση μας, για ονομασία των Δημοτικών Ιατρείων Πειραιά σε Δημοτικά Ιατρεία Παν. Μελά. Ελπίζουμε, με την μεταφορά των ιατρείων στο κτίριο της Ραλλείου στο κέντρο της πόλης μας, να εξοπλιστούν καταλλήλως, να αναβαθμιστούν και να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή στον Τάκη Μελά. Και ελπίζουμε να γίνει σύντομα μιας και οι οποίες καθυστερήσεις επιβαρύνουν και άλλο τους πολίτες. 

     Επί όλων αυτών των θεμάτων και ερωτημάτων που ετέθησαν από τον δημοτικό σύμβουλο κο Αντώνη Καλογερόγιαννη , ο Δήμαρχος Πειραιά δεν απάντησε !
Από το Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
Τηλ: 210 4194258  Fax: 210 4194259
Web : www.pireasoloimazi.gr     Email: contact@pireasoloimazi.gr