Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οικονομικό πρόβλημα Πειραιά και νέα δημοτική αρχή

23 Δεκεμβρίου 2010ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΜε χαρά διαβάσαμε στον τύπο ότι ο νέος δήμαρχος Πειραιά κος Μιχαλολιάκος Βασίλειος επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών κο Ραγκούση και συζήτησαν τα προβλήματα του Πειραιά , δίνοντας έμφαση στο οικονομικό αδιέξοδο και στο μείζον ζήτημα της καθαριότητας.

Ως η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη δημοτική κίνηση, χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι οι προτάσεις μας, που είχαν διατυπωθεί και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά (είχε αποσταλεί επιστολή στις 16 Νοεμβρίου 2010 –επισυνάπτεται- προς Δήμαρχο Πειραιά κο Φασούλα και προς νέο Δήμαρχο Πειραιά κο Μιχαλολιάκο αλλά και προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις), τελικά φαίνεται ότι έγιναν αποδεκτές από τη νέα δημοτική αρχή και κινείται ενεργά προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να μην χρεοκοπήσει ο Δήμος Πειραιά.

Με απλή λογική και αγάπη προς τον Πειραιά , όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Κανείς δεν περισσεύει από την κοινή προσπάθεια για έναν Πειραιά που μας αξίζει.Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί»

http://pireasoloimazi.blogspot.com/

τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259Πειραιάς 16 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ :

-Δήμαρχο Πειραιά κ. Φασούλα Π.ΚΟΙΝ :

-Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κα. Βλασσοπούλου Θ.

-Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αρώνη Α.

-Νεοκλεγέντα Δήμαρχο Πειραιά κ. Μιχαλολιάκο Β.

-Επικεφαλής Συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» κ. Μίχα

-Επικεφαλής Συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» κ. Μαντούβαλο Π.

-Επικεφαλής Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κα Παντελάκη Ε.

-Συνδυασμό «Συμμαχία στον Πειραιά»Αξιότιμε κε Δήμαρχε

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά (χρέος προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερβαίνει τα 145 εκ. € ), πιστεύουμε ότι ο χρόνος που περνά είναι εις βάρος μας.

Με δεδομένη, επίσης, την αδυναμία μας να προβούμε σε νέο δανεισμό (με τον οποίο έτσι κι αλλιώς είμαστε αντίθετοι ως δημοτική κίνηση), προτείνουμε την άμεση πίεση προς το ΤΠΔ και προς τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών , Εσωτερικών και με όποιον άλλον χρειάζεται) ώστε να καταβάλονται κανονικά οι Κ.Α.Π. για το έτος 2011 (να μην γίνεται παρακράτηση έναντι του χρέους) κι έτσι να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας ο Δήμος Πειραιά (τουλάχιστον ως προς την πληρωμή μισθοδοσίας των εργαζομένων).

Προς τούτο , ζητάμε την άμεση συνεργασία του νυν Δημάρχου κου Φασούλα και του νεοκλεγέντος Δημάρχου κου Μιχαλολιάκου , ώστε μαζί (επίσκεψη από κοινού στο ΤΠΔ, συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς κ.λ.π) να απαιτήσουν και να εξασφαλίσουν την οικονομική στήριξη του Δήμου από την κεντρική εξουσία.

Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής, επιβάλλεται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα του Πειραιά μας.

Με εκτίμηση

Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης

Οδοντίατρος

Δημοτικός Σύμβουλος «Πειραιάς, όλοι μαζί»