Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Να ΜΗΝ ξεχάσω…. Τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ εκτός Πειραιά για μια ακόμη χρονιά




Πόσα χρόνια θα περάσουν για να επιστρέψουν τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ στον Πειραιά; Για ποιο λόγο έφυγε η μεγαλύτερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση του πλανήτη από τον πόλη μας; Το εκθεσιακό κέντρο (παγόδα) του ΟΛΠ, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει την εν λόγω έκθεση, δεδομένου ότι πρόσφατα φιλοξένησε την 4η έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός»;. Έχει εξασφαλιστεί πλήρως η στατική επάρκεια του εκθεσιακού κέντρου (παγόδα), όπως αναφέρονταν σε παλαιότερα δημοσιεύματα ή εκκρεμεί;

Η δημοτική παράταξη «Πειραιάς Όλοι Μαζί» συστρατεύτεται με όσους επιθυμούν να επιστρέψει η διοργάνωση της έκθεσης στον τόπο που γεννήθηκε και αναδείχθηκε. Η απομάκρυνση της έκθεσης από την πόλη μας, για ένα ακόμα έτος, αποτελεί συνεχιζόμενο οικονομικό πλήγμα για την Πειραϊκή κοινωνία, ειδικότερα σε περίοδο κρίσης. Οι απώλειες δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Η συγκεκριμένη, παγκόσμιας εμβέλειας έκθεση (1.800 εκθέτες από 86 χώρες και περισσότεροι από 17.000 Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες), απέδιδε ένα ξεχωριστό κύρος στο Πειραιά και προσέλκυε χιλιάδες επισκέπτες, ποσοστό αυξανόμενο χρόνο με το χρόνο.
Στα πλαίσια αυτά και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, καλούμε την δημοτική αρχή του Κου Παν. Φασούλα, καθώς και την διοίκηση του ΟΛΠ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκαταστήσουν το κύρος της πόλης μας και να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να επιστρέψουν τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ στον Πειραιά το συντομότερο δυνατό.



Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς…. Όλοι Μαζί για Μια Νέα Αρχή»

http://pireasoloimazi.blogspot.com/

τηλ. 210 4194258, φαξ. 210 4194259