Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Δειλία πολιτικής και πολιτική ανδρείαΩς δειλία χαρακτηρίζεται η έλλειψη θάρρους και τόλμης.
Ως πολιτική χαρακτηρίζεται το σύνολο των θεμάτων που έχουν σχέση με τα κοινά αλλά και το σύνολο των πρακτικών διακυβέρνησης ενός κράτους ή οργανισμού.

Ως δειλία πολιτικής χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά του Δημάρχου Πειραιά κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας της 14ης Απριλίου 2010, που ΔΕΝ έγινε ποτέ !
Ως δειλία πολιτικής χαρακτηρίζεται η περιφρόνηση των δημοτικών συμβούλων της πόλης μας , οι οποίοι υπομονετικά περίμεναν , επί μια ώρα και σαράντα λεπτά ,την έναρξη του συμβουλίου, χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση από κανέναν για τις προθέσεις του Δημάρχου.
Ως δειλία πολιτικής χαρακτηρίζεται η απαίτηση αποχώρησης από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των εκπροσώπων εργαζομένων της πόλης μας ( ΚΟΔΕΠΑΠ, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εκπρόσωποι ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ) διότι θεωρήθηκε ότι η αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου τελούσε υπό κατάληψη από αυτούς !
Ως δειλία πολιτικής χαρακτηρίζεται η αποφυγή συζήτησης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν όλους μας σε αυτήν την πόλη και η προσπάθεια εύρεσης λύσεων με συζήτηση στον υπέρτατο δημοκρατικό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως ανδρεία χαρακτηρίζεται η γενναιότητα, η παλληκαριά και η γενναιοψυχία.

Ως πολιτική ανδρεία χαρακτηρίζεται η γενναιότητα στις πρακτικές διοίκησης .

Δυστυχώς για την πόλη μας, φαίνεται ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή του κου Φασούλα χαρακτηρίζεται και από ΔΕΙΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και από ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ.

Ως δημοτικός συνδυασμός «Πειραιάς, όλοι μαζί για μια νέα αρχή» :

- καταδικάζουμε τις πρακτικές άσκησης εξουσίας από την σημερινή δημοτική αρχή .

- καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά ΑΜΕΣΑ να προσέλθει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας ( η οποία, βάσει του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας , γίνεται δημόσια ) .

- καλούμε τους εργαζομένους στο Δήμο μας και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων τους , με σύνεση, ηρεμία και σεβασμό στις δημοκρατικές συμπεριφορές , να προσέλθουν στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν όλους μας και να βρούμε λύσεις με γνώμονα το κοινό καλό της πόλης μας.

Στον ΠΕΙΡΑΙΑ μας , ο αποκλεισμός και διαχωρισμός δεν ωφελεί κανέναν.
Είμαστε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ , συνεργάτες και συνοδοιπόροι σε έναν κοινό αγώνα , σε μια προσπάθεια για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ .


Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά